dilluns, 30 de setembre del 2013

Activitats amb Google Drive

Hola a tots i totes!

La setmana passada al mòdul de GTIC, vam estar informant-nos sobre l’eina de Google Drive i les seves funcions a través del suro de l’assignatura. A partir de la lectura, sens va proposar fer un treball en petits grups, que consistia en fer ús d’algunes de les eines que Google Drive ens ofereix, sobre el tema “Els ordinadors portàtils i els llibres digitals a les aules”. L'objectiu de l'activitat era treballa amb Google Drive, com a eina col·laborativa. D’entrada una persona del grup va crear un document, una presentació i un formulari i el va compartir amb la resta de membres del grup i amb el mestre. Seguidament, vam començar a treballar a través del Google Drive i un cop acabat el treball, el vam publicar al nostre bloc personal.

Abans de començar a explicar, cal recordar que Google Drive és una eina que ens ofereix google per a desar, editar, comentar, compartir i publicar documents on-line de manera privada o en grup.
Amb Google Drive podem crear documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul entre d'altres tipus de documents i etiquetar-los de manera que puguem localitzar-los amb facilitat dins l'espai anomenat My drive.


Document escrit

Per crear un document escrit de Google Drive, hem d'obrir el nostre gmail i anar l'apartat de Google Drive. Seguidament hem d’anar a l’apartat on possa obrir un nou document i posar-li un títol, el que més s'adeqüi al nostre treball. A partir d’aquí ja podem començar a editar el document sense preocupar-nos d’anar desant el document, ja que es va guardant automàticament. Si volguéssim compartir el document amb més persones, com ha estat el meu cas, hem d’anar a "comparteix" i donar accés a les persones que estiguem interessats. A més a més, de ser un document que es pot compartir amb diverses persones a l’hora, permet treballar sobre un mateix document tots a l’hora, sense necessitat d’obrir diverses còpies del mateix document.  
En el cas de voler el codi embed per publicar el document escrit al nostre bloc, hem de cliclar a “fitxer” i tornar a clilcar a “publica a la web”. Se’ns obrirà una pestanya amb el codi embed per inserir-lo en el nostre lloc web.




Presentació

Per crear una presentació de Google Drive, hem d’entrar de nou al nostre compte de gmail i anar a l’apartat de Google Drive. Un cop aquí hem de donar-li a l’opció "crear presentació". Veurem com se’ns obre una nova pestanya amb una finestra que posa "selecció d’un tema", que vindria a ser el disseny de la presentació. Quan haguem escollit el tema, se’ns obrirà la presentació. Com hem fet anteriorment amb el document escrit, caldria posar un títol a la presentació i compartir-la amb les persones del grup que estiguem interessats.

En el cas de voler el codi embed per publicar la presentació al nostre bloc, hem de cliclar a “fitxer” i tornar a clilcar a “publica a la web”. Se’ns obrirà una pestanya amb el codi embed per inserir-lo en el nostre lloc web.




Formulari

Per crear un formulari de Google Drive, hem d’anar a l’apartat de Google Drive del nostre gmail. Quan estiguem aquí hem de donar-li a l’opció crear formulari. Veurem com se’ns obre una nova pestanya amb una finestra que posa: selecció d’un títol i d’un tema, hem de posar un títol al nostre formulari i seleccionar un tema per definir l’estructura del nostre formulari. Tot seguit ja podem començar a omplir les preguntes on posa “Títol de la pregunta”, si cal podem posar un text d’ajuda. A continuació hem de seleccionar el tipus de pregunta que més ens interessi (selecció múltiple, text, text del paràgraf, etc.) i hem d’omplir les opcions que desitgem que tingui el nostre formulari (opció 1, opció 2, opció 3, etc.) i clicar-li a “fet”. Finalment quan tinguem tot el formulari fet, l’hem de donar a l’opció “enviar formulari” i haurem de posar les adreces electròniques amb les quals voldrem compartir el nostre formulari.

En el cas de voler el codi embed per publicar el formulari al nostre bloc, hem de cliclar a “fitxert” i tornar a clilcar a “insereix”. Se’ns obrirà una pestanya amb el codi embed per inserir-lo en el nostre lloc web. 

Si volem veure els resultats de l’enquesta, en els nostre Google Drive, se’ns obrirà automàticament un excel on podrem anar consultant les respostes de la gent.







A nivell personal considero que no ha estat complicat utilitzar Google drive com una eina col·laborativa. M'ha semblat bona idea fer-ho a través d’un treball en grup i poder-ho compartir amb les meves companyes, ja que ens ha permès familiaritzar-nos una mica amb l’aplicació.

dimecres, 25 de setembre del 2013

WEBQUEST i l'espai Edu3.cat

L’espai edu3.cat

L’espai edu3.cat és un web on podem trobar informació, recursos i propostes, enfocades als diferents nivells i àrees educatives. Aquest espai està dirigit tant al mestres, com als alumnes de les diferents edats.
A dins d’aquesta web, podem trobar una àrea del professorat, que és d’ús restringit per la resta d’internautes, un apartat de recursos audiovisuals i un de programació educativa, on recomanen programes didàctics i educatius tant per l’alumne com per al mestre.
A més a més, l’espai edu3.cat compte amb un bloc propi.

Per a més informació, podeu consultar aquest link: http://www.edu3.cat/


¿Què són les WebQuest?

Les WebQuest són propostes de treball col·laboratiu enfocades a la investigació, estructurades i guiades per un mestre, que proporcionen als alumnes, una definició clara de l’activitat a realitzar. A més a més, posa a l’abast els recursos i consignes que els permetran realitzar-les a traves del ús educatiu d’Internet i les pàgines web.
El paper de l’alumne és el d’interpretar i saber gestionar correctament la informació que el mestre els ha facilitat.
Gràcies a les WebQuest els alumnes treballen la seva capacitat d’investigació, potencien el seu pensament crític, la creativitat i la presa de decisions.

Entrada original: http://platea.pntic.mec.es/~erodri1/QUE%20ES.htm


A continuació podreu veure un vídeo on els alumnes d’una escola d'Esplugues de Llobregat, acompanyats i guiats per la seva mestre, treballen a partir d’una WebQuest el tema de les constel·lacions zodiacals.

Edu3.cat




Que hem après?
Amb aquesta activitat que se'ns ha proposat des de l’assignatura de GTIC, hem après a practicar la inserció i redimensió d’un vídeo en un bloc. Primer vam haver de buscar el vídeo a la web Edu3.cat i un cop el vam cercar, el vam visualitzar. Tot seguit vam localitzar el codi embed, que està situat a la part superior del vídeo a mà dreta. Vam clicar on posava "Embedir" i ens va sortir el link que varem haver de copiar i posar al nostre bloc en el moment que vam redactar l’entrada a l’apartat html. Quan el vam “pegar”, des de l’apartat html, vam modificar les dimensions del vídeo (width=”500” height=”500”) i finalment el vam penjar-lo al bloc.

Em presento


Hola,

Sóc la Núria, tinc 20 anys i estic cursant el primer curs d’Educació Infantil a la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport,  a Blanquerna.
Aquest bloc estarà destinat a la publicació d’entrades on parlaré sobre el mòdul 1 que estic cursant aquest semestre. Aquest mòdul el coneixem amb el nom de: l’Escola de l’Educació Infantil I. Les meves publicacions aniran principalment encaminades a parlar sobre les assignatures que tracten aquest mòdul: GTIC (Gestió de la informació i les TIC) i de COED (Comunicació oral, escrita i digital). Tot i que en un principi el meu objectiu és fer publicacions relacionades amb aquest mòdul, no descarto la possibilitat de poder compartir altres mòduls, explicar experiències o opinar sobre algun aspecte. Espero que gaudiu tant com jo.

Moltes gràcies.