dimecres, 25 de setembre del 2013

WEBQUEST i l'espai Edu3.cat

L’espai edu3.cat

L’espai edu3.cat és un web on podem trobar informació, recursos i propostes, enfocades als diferents nivells i àrees educatives. Aquest espai està dirigit tant al mestres, com als alumnes de les diferents edats.
A dins d’aquesta web, podem trobar una àrea del professorat, que és d’ús restringit per la resta d’internautes, un apartat de recursos audiovisuals i un de programació educativa, on recomanen programes didàctics i educatius tant per l’alumne com per al mestre.
A més a més, l’espai edu3.cat compte amb un bloc propi.

Per a més informació, podeu consultar aquest link: http://www.edu3.cat/


¿Què són les WebQuest?

Les WebQuest són propostes de treball col·laboratiu enfocades a la investigació, estructurades i guiades per un mestre, que proporcionen als alumnes, una definició clara de l’activitat a realitzar. A més a més, posa a l’abast els recursos i consignes que els permetran realitzar-les a traves del ús educatiu d’Internet i les pàgines web.
El paper de l’alumne és el d’interpretar i saber gestionar correctament la informació que el mestre els ha facilitat.
Gràcies a les WebQuest els alumnes treballen la seva capacitat d’investigació, potencien el seu pensament crític, la creativitat i la presa de decisions.

Entrada original: http://platea.pntic.mec.es/~erodri1/QUE%20ES.htm


A continuació podreu veure un vídeo on els alumnes d’una escola d'Esplugues de Llobregat, acompanyats i guiats per la seva mestre, treballen a partir d’una WebQuest el tema de les constel·lacions zodiacals.

Edu3.cat




Que hem après?
Amb aquesta activitat que se'ns ha proposat des de l’assignatura de GTIC, hem après a practicar la inserció i redimensió d’un vídeo en un bloc. Primer vam haver de buscar el vídeo a la web Edu3.cat i un cop el vam cercar, el vam visualitzar. Tot seguit vam localitzar el codi embed, que està situat a la part superior del vídeo a mà dreta. Vam clicar on posava "Embedir" i ens va sortir el link que varem haver de copiar i posar al nostre bloc en el moment que vam redactar l’entrada a l’apartat html. Quan el vam “pegar”, des de l’apartat html, vam modificar les dimensions del vídeo (width=”500” height=”500”) i finalment el vam penjar-lo al bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada