divendres, 29 de novembre del 2013

Wordle


El Wordle és una web molt senzilla que ens permet crear núvols de paraules amb l’objectiu de transmetre conceptes o paraulas claus sobre un text o un tema. El conceptes s’organitzen gradualment o per relació d’importància i les paraules que més es repeteixen en el text són les que apareixen més grans. Sabeu qui va ser el primer lloc web en implementar aquest sistema? el lloc web de compartició de fotos Flickr.

Per crear un núvol de paraules és molt sencill, només cal entrar a la pàgina de Wordle i clicar on diu “Create your own”. Un cop hem clicat, se’ns obre una pàgina per començar a fer el nostre núvol de paraules. En el requadret gran que ens apareix, hem d’insertar el text o les paraules que volem que apareguin. Tambè podem posar l’enllaç d’una pàgina web perquè ens generi un núvol de paraules del seu contingut. Tot seguit, si cliquem a “Go” o “Submit”, depenet de l’opció escollida, es genera el núvol de paraules. A partir d'aquí tenim diverses opcions: suprimir paraules, modificar els colors, el tipus de lletra o el sentit en què apareixen les paraules.

Com exemple, he creat un núvol de paraules amb la definició de Wordle:


Per posar-ho en el blog he fet una captura de pantalla, però també el podem imprimir o guardar-ho a la galeria pública de Wordle i compartir l’enllaç amb altres persones.

A més de la pàgina web Wordle, hi ha altres que també ens permeten crear núvols de paraules, com és el cas de: Word It Out o ABCya per als més petits. 

Les tres eines que us he parlat avui en les diferents entrades del meu bloc, són eines de suport al pensament que les podem aplicar a l’aula depenent del nostre objectiu: transmetre idees o emocions?

Espero que la informació us sigui d'utilitat.

Moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada