diumenge, 20 d’octubre del 2013

Anàlisi d'un bloc educatiu

Hola,

Fa uns dies en Jordi ens va proposar visitar una sèrie de blocs educatius. A partir d’aquí havíem d’escollir-ne un i analitzar-lo.

El bloc que he escollit estava a la llista de blocs que el mestre va compartir amb nosaltres al seu bloc: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/. El bloc dels nens i nenes de la Cuca Fera, recull les activitats que fan els nens i nenes a l’escola mitjançant diferents tipus de formats: imatges i vídeos. Gairebé totes les entrades tenen una part de text informatiu i van acompanyades de testimonis gràfics d’activitats realitzades a l’aula pels infants.  

El bloc de la Cuca Fera és un bloc de centre dirigit a les famílies, on les mestres de cada aula publiquen el que els alumnes fan diàriament a l’escola. D’aquesta manera les famílies poden veure què fan els seus fills/es a l’escola i fins i tot, podem comentar les publicacions.

A la part superior del bloc, trobem els noms de les diferents classes (Cargols, Sols, Els núvols i Formigues). Si cliquem, ens apareix una foto dels nens i nenes amb les tutores, els seus noms, el número de nens/es que formen la classe i l’any que van néixer. A més a més, hi ha un espai anomenat “Espai Cuca Fera” on les famílies deixen els seus comentaris i poden interactuar amb les mestres.

A la part dreta del bloc hi ha diversos gadgets: un rellotge i un calendari que ens informen de l’hora i el dia que ens trobem. A sota ens apareix el llistat d’arxius publicats al bloc, distribuïts pels mesos del any i un llistat de comentaris recents al bloc. També trobem el blogroll o llistats de blocs que les mestres recomanen i que destaquen per la relació que tenen amb l’escola (l’ajuntament del poble, la biblioteca, etc). 

A la part inferior del bloc podem veure l’apartat de categories on tenen links al canal RSS, al WordPress o al navegador web Mozilla Firefox.

Les entrades estan redactades amb vocabulari senzill i fàcil d’entendre, perquè les famílies es puguin assabentar de tot el que s’explica.

La plataforma que utilitzen és l’eina “blocs” que ofereix la pàgina web xtec.cat.

Tot i que és un bloc que m'ha agradat molt pel seu contingut i pel seu fàcil enteniment, he trobat a faltar la llicència Creative Commons i una mica de participació dels alumnes en el bloc (frases o paraules que diuen).

Aquesta activitat m'ha ajudat a veure diferents classes de blocs i alhora diferents formes d'exposar el contingut que es treballa a l'aula amb els alumnes. Com a futura mestra, considero important compartir amb la famílies el dia a dia a l’escola del seus fills i que millor manera de fer-ho, que amb un bloc.

Per concloure, us deixo un llistat de blocs educatius que he trobat navegant per Internet molt interessants: 

Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada