dissabte, 5 d’octubre del 2013

Aprenen coses noves


Hola,

Avui en aquesta entrada us explicaré una mica els temes que hem tractat a la classe de GTIC. Com que hem parlat de temes molt diversos, hem d'anar per parts.

Primer hem començat parlant de com cerquem, guardem i publiquem webs. Moltes vegades quan naveguem per Internet, trobem pàgines que pel motiu que sigui, ens semblem útils, però quan tanquem el navegador ens oblidem d'elles i moltes vegades se'ns fa impossible recordar l'enllaç per trobar-les de nou. La solució aquest problema ens la dona Bookmark, una eina que ens permet guardar els llocs webs que trobem interessants o simplement ens agraden, en els nostres navegadors. En el cas de Google Chrome, aquesta eina es coneix amb el nom de "marcadors", i en el cas de Internet Explore, es coneix amb el nom de "favoritos". A més a més, podem tenir accés als nostres "marcadors" o "favoritos" des de tots llocs, només cal sincronitzar el navegador, en el meu cas Google Chrome, des de l'apartat de configuració - configuració avançada.


Després d'estar parlant d'on guardem les pàgines webs que ens interessen, hem parlat de l'eina Netvibes, molt relacionat amb el que he explicat anteriorment. A més de la utilitat que hem vist que ens poden donar els "marcadors" o "favoritos", Netvibes va més enllà, i des d'una sola finestra oberta al nostre navegador, ens mostra tota la informació actualitzada de les pàgines webs que són del nostre interès (blocs, el temps, etc.). Netvibes funciona a partir d'un agregador de widgets o RSS. Per exemple, si volem afegir a Netvibes un widgets d'alguna pàgina web, hem d'agafar la direcció RSS o feed de la pàgina o bloc d’interès i afegir-la a canals, en l'apartat de canals se'ns desplegarà una finestra que posarà: "introdueix la direcció d'un canal o la URL d'una pàgina...". Un cop introduïda ens apareixerà el feed a sota. En definitiva, Netvibes serveix per mecanitzar les eines d'informació diària

Per a més informació sobre Netvibes podeu consultar: http://www.slideshare.net/contenidosenred/qu-es-netvibes

Per últim, se'ns ha proposat que des d'avui fins a final del semestre, escollim un tema relacionat amb l'educació i investiguem, cerquem i ens informem sobre aquest a través de Scoop.it!, una eina per filtrar, agrupar i compartir informació. Abans de començar a treballar, ens hem tingut que donar d’alta. El tema que he escollit és "l'estimulació primerenca". 

Això es tot per avui, espero que la informació sigui d'utilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada