diumenge, 6 d’octubre del 2013

Editor de vídeo YouTube


Hola a tots/es!

Fa uns dies des del mòdul de GTIC, se'ns va proposar una nova activitat, gravar un vídeo mitjançat un dispositiu mòbil i l'edició d'aquest a través de YouTube. El gestor de vídeo de YouTube és una eina per pujar vídeos que ens permet crear vídeo muntatges amb moviment. Com que se'ns va donar l'oportunitat de fer-ho amb parelles, vaig decidir realitzar la proposta amb la meva companya Dèbora. 


El que havíem de gravar, era una vídeo que reflectís una historia audiovisual de màxim dos minuts de temps. Tot i que el contingut del vídeo no era el més important en aquesta activitat, ens va costar definir el tema. Un cop varem tenir clar el contingut del vídeo, des de el mòbil, vam gravar la historia en dos gravacions diferents, posicionant el mòbil de manera vertical. Tot seguit vam iniciar sessió a YouTube i des del lateral dret on posa "penjar un vídeo", vam carregar els dos fitxers de vídeo i molt important, vam escollir el tipus de privadesa que volíem, en el nostre cas oculta. Penjats els vídeos, des de l'adreça: http://www.youtube.com/editor, vam crear el nostre vídeo muntatge. Abans de començar a editar, vam posar nom al nostre projecte, "La carpeta de la Núria". Seguidament vam arrossegar els nostres vídeos a la icona de vídeo que apareix a sota, i des de allí vam poder retallar els clips per personalitzar la duració, vam agregar música des de la biblioteca de pistes aprovades, vam personalitzar els clips i vam afegir títols i text a la presentació. Quan el vam acabar, vam clicar al boto "Publicar" situat a la banda superior dreta de la pàgina, i automàticament es va pujar (hem de tenir paciència perquè el procés pot trigar un parell de minuts). Si un cop finalitzat el vostre projecte el que voleu és publicar-ho al vostre blog, com ha estat el nostre cas, heu d'agafar el codi embed que es troba a sota del vídeo. Per trobar el codi embed, primer hem de clicar a "compartir" i desprès a "insereix", quan cliquem a "insereix" ens sortirà el codi embed, a partir d’aquí només caldrà copiar-lo i embedir-lo al blog personal, des de l'apartat html. És important tenir present les mides del vídeo, en el meu cas vaig modificar-les a height="450" i width="450".

Per acabar, m’agradaria acomiadar aquesta entrada, compartint amb tots vosaltres el nostre primer vídeo muntatge. Desitjo que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada