divendres, 11 d’octubre del 2013

El llenguatge audiovisual


Hola a tots i totes!

Fa uns dies vam llegir el capítol 1 del llibre: FERRÉS, J. (1992). Vídeo y educación. Ed. Paidós. Barcelona. Aquest primer capítol tracta del llenguatge audiovisual. El primer apartat “El miedo al cambio”, ens parlar dels canvis i avenços en la societat. Aquest és un tema que em sembla interessant perquè et permet imaginar i pensar en com seran els teus futurs alumnes. 

El segon apartat “Un nuevo hombre”, tracta dels dos hemisferis que controlen el nostre cervell, per una banda, tenim l’hemisferi dret que controla la part esquerra del nostre cos i és l’encarregat de reconèixer els rostres i de la reconstrucció de conjunts de dimensions artístics. D’altre banda, tenim l’hemisferi esquerra que controla la part dreta del cos i és l’encarregat de la lectura, l’escriptura, el càlcul, l’aritmètica, les classificacions, etc.
El que en vols transmetre aquest apartat és que en l’època romana s’utilitzava molt més l’hemisferi esquerra que no pas l’hemisferi dret, però gràcies als mitjans de masses de l’era electrònica aquest “nuevo hombre” està desenvolupant molt aquest últim hemisferi.

El tercer apartat “Un nuevo modo de conocer”, ens explica la forma de pensar i d’actuar de les persones que han patit el canvi de l’era electrònica i la nova forma de pensar i actuar de les persones, sobretot joves, que han nascut ja amb aquest canvi i s’han adaptat sense cap problema.

Jordi Ferrés proposa un nou llenguatge: el llenguatge audiovisual. El llenguatge audiovisual és aquell que es transmet a partir d’imatges d’emocions, com per exemple: felicitat, alegria, passió, ràbia, ira, odi, enuig, por, etc. Així doncs, ens centraríem en llegir un text i en mirar una imatge:

Llegir un text= imatges – emocions – idees
Mirar una imatge/veure un vídeo= imatges – emocions – idees

Per concloure, el que vull transmetre amb aquesta entrada és que l’important no és el mitja que utilitzem per expressar-nos, sinó com ens volem expressar. Com a futura mestres hauré de respondre constantment aquestes dues preguntes:
  1. Què vull transmetre?
  2. De quina manera?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada